Aktiviteter

Aktiviteter

I fjällen har man aldrig tråkigt


Det finns massor med roliga aktiviteter man kan göra i fjällvärlden, både i Messlingen och i hela området kring Funäsdalen.

Oavsett årstid finns det alltid något roligt att hitta på. 


Prova fiskelyckan


I Messlingen med omnejd finns fina fiskevatten. Messlingens fvo erbjuder fjällnära fisketur med flugfiske och spinnfiske efter röding och öring i våra fem tjärnar belägna i en skön fjällnatur. Vill man hellre fiska i strömmande vatten finns Mittån att tillgå både uppströms och nedströms Messlingssjön.


MER OM FISKE I MESSLINGEN

Ta en skotertur


För dom som är intresserade av skoteråkning bjuder Funäsfjällen på fantastisk åkning. Här finns hela 610 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. Skoterlederna prepareras kontinuerligt och lederna är tydligt skyltade.

Från vår stuga kommer man snabbt ut på lederna.

Skoteruthyrning finns i byn, men även i Funäsdalen.


MER OM SKOTERÅKNING

Åk utför eller på tur
i fina skidspår


För den som älskar att åka skidor finns det både längdspår och flera skidbackar som man kan åka utförsåkning. Den närmsta backen från stugan sett heter Kappruet, en barnvänlig anläggning med flera backar, restaurang, skiduthyrning och skidskola.


MER OM KAPPRUET

Tips på rolig utflykt för hela familjen!


Ta med familjen och gör en utflykt till Myskoxcentrum där ni kan boka en guidad tur i myskoxhägnet.

Roligt för både stora och små.

Cykla


Det finns fina områden för att cykla, både vanliga standardcyklar och mountinbike. Det finns en mängd cykelleder med olika svårighetsgrader som man kan följa. De är uppmärkta och tydligt skyltade så man lätt ska hitta. Om man är lite mer äventyrlig av sig finns även möjlighet att köra downhill på en par ställen i närheten av Funäsdalen. 


Ta med egna cyklar eller hyr.


MER OM CYKLING

Ta ett dopp i sjön


Nere vid sjön i Messlingen finns badplats med en liten strand och badbrygga. Det finns även bord och sittplatser så man kan packa med sig en picnickorg. Det finns även grillplats.


Härifrån går även trevliga promenadstigar om man hellre vill ströva runt i skog och mark.


Vandra


Det finns massor med utmärkta vandringsleder både i och kring Messlingen. En promenad till Evagraven är att rekommendera. Det finns många trevliga rastplatser längs lederna, så packa med matsäck och ta en paus och njut av fjällvidderna.


LÄS MER OM VANDRING